We hebben ook twee Belkin Wemo stekker schakelaars. Deze stop je in het stopcontact (de wandcontactdoos als je het goed wilt zeggen) en daar kan dan een stekker van een staande lamp of lampje in de hoek of van de kerstboomverlichting in. Er zit ook een knop op (in tegenstelling tot de plugwise stekkers) dus je kan ze ook handmatig schakelen zonder je telefoon of laptop er bij te pakken.

De Wemo-schakelaars maken via wifi verbinding met het internet in huis, bij ons is dat de Fritzbox router/modem van de internet-provider. En omdat de raspberry pi met HomeAssistant ook aangesloten is op het netwerk kunnen ze elkaar ‘zien’.┬á De Wemo-integratie in HomeAssistant kan automatisch de apparaten herkennen en toevoegen aan het dashboard. Installatie en koppelen ging dus heel erg eenvoudig. Op deze manier kan je ook via de domotica de schakelaars instellen en bijvoorbeeld bij zonsondergang aanschakelen.