We hebben een aantal Plugwise stekkers. Dit zijn stekkers welke je in je wandcontactdoos kan stoppen. Je kan ze op afstand schakelen. En ze meten het stroomverbruik. Onderling staan de plugwise stekkers (Circle’s genaamd) met elkaar draadloos in verbinding. Dit doen ze via het ZigBee protocol. En als er één in verbinding staat met een Plugwise Stick (met USB-stekker) dan worden de signalen doorgestuurd. Ze wisselen dus onderling alle gegevens uit, indien daarom gevraagd. Er zit geen losse aan- en uit-knop op om de stroom te schakelen, dat kan dus alleen op afstand.

De stick kan in een pc, met Plugwise software/ Met de software kan je de Circle’s aansturen en gebruiksdata binnenhalen.

Als je de stick in de Raspberry Pi USB-poort stopt kan HomeAssistant er ook mee bezig. Zo wordt live gebruiksinformatie gehaald en kan je ze aan- en uitschakelen.

Wij hebben ze nu alleen voor energie-informatie ingezet. Ze zitten achter de koelkast, vrieskast, internetrouter, wasmachine, wasdroger etc. We schakelen ze niet want we kunnen ze niet bij het apparaat schakelen en dan is er geen backup als je geen mobiel bij de hand hebt.