We willen graag zo zuinig mogelijk met de middelen omgaan, zo ook zo min mogelijk vers drinkwater uit de kraan gebruiken om planten in de tuin te bewateren. Al is het nog zo goedkoop.

Dat wordt dus een regenton. We hebben nu de ruimte dus er kon wel een 500-liter versie vanaf. We kiezen in principe voor zo min mogelijk plastic en zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen. Nu verkoopt Rondomton in Nieuw Milligen/Uddel schitterende regentonnen gemaakt van wijnvaten.

 

Door de automatische vulling kan de ton bij een regenpijp worden geplaatst en hoeft er verder geen separate afvoer worden gemaakt tegen het overstromen. Bij ons was het een zinken regenpijp van 10cm doorsnede.

En nu mag het wel gaan regenen voor de eerste vulling!   (Helaas is het al een week droog en volgen nog twee drogen weken, zo zijn de voorspellingen). Maar dan kan het ook echt los…