Logo Villa DelphiaVillaDelphia in Kerkdriel zegt aan Villa Architectuur te doen, in vier onderwerpen: Villa DeLuxe, Villa Energie+, Villa Interieur en Villa Verbouw. Natuurlijk heeft Villa Energie+ direct de interesse.  Ze adviseren, vertalen onze ideeën, ontwerpen en maken een technisch ontwerp. Tevens kunnen ze voor ons het bouwproces begeleiden en waken over de planning, financiën en de kwaliteit, aldus de site. Villa Delphia is wel weer een initiatief van Sloven Architectuur BV, van architect Paul Sloven. Ook op de site van PassiefHuisBouwer heeft hij een verwijzing staan als architect.

Van een voorbeeldwoning in Utrecht staat op de site vermeld dat het – als energieplus-huis – voldoet aan aan de strengste normen van het Passivhaus Instituut; een “Passief-huis Superieur” welke maximaal 10kW/m²-jaar mag gebruiken. (In 2009 heeft SBS-6 een jaar lang alle bouwactiviteiten van dit unieke huis gefilmd. In 2010 en 2015 heeft SBS-6 de realisatie uitgezonden op tv.)

Een mooi voorbeeld van kunnen van deze architect. Ik mis wel de zonnepanelen.

3D-tekening passief huis Utrecht AR Sloven