De site Brummelhuis.nl is een maatwerk bouwer, van ontwerp tot realisatie. In het gedeelte DuurzaamWonen staan logo’s van VEH en WoonBorg Bouwzekerheid, maar niets over duurzaam bouwen. Wel noemen ze ‘onze bouwpartners’ en cijfers van BouwNu.nl van ‘Thuis in Bouwen’, Bouwbedrijf ‘Bukkems-Willems’ en ZeeBraBouw.

  • Even een uitstapje naar BouwNu.nl: dit is een vergelijkingswebsite voor de bouw en een initiatief van Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) welke weer wordt gesteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Bouwend Nederland, GBO, BouwGarant, SWK, Woningborg, NVB Bouw en Bewuste Bouwers.   Op de site staan reviews van bouwbedrijven. Erg interessant.

Net als bij vele andere bureau’s ook hier een stappenplan; 1) Oriëntatie (inspirerende schetsen), 2) Ontwerp en Offerte (met een ontwerper een schetsontwerp maken), 3) Opdracht en financiering (handtekening plaatsen), 4) Vergunning en toetsing (na akkoord gemeente bouwmaterialen uitkiezen), 5) Bouwen (‘hun’ aannemer gaat aan de slag) en 6) Opleveren (keuring door VEH).

Op de site staan inspirerende schetsen (slechts één schets per maand). De projecten zijn in een mooie webconstructie (zoomable map) gepresenteerd.  Het voorbeeld in Apeldoorn verwijst door naar een website ‘SamenBouwenInApeldoorn‘ in Zuidbroek waar blijkbaar een paar kavels worden verkocht en door deze aannemer worden gerealiseerd. Andere voorbeelden hebben ook een ‘samenbouweninxxxx’ website.

In een sectie ‘Woningen’ hebben ze standaard woningen, zoals bijvoorbeeld V50 met diverse foto’s van verschillende realisaties, plattegronden. Wat er dan weer best aardig uitziet.

Geen woord over duurzaam en/of ecologisch bouwen.