foto Dakpan Tuiles du Nord

Tuiles du Nord

Op mijn huidige huis uit 1929 heb ik Tuiles du Nord pannen,wat ik er prima vind uitzie (conform het vooroorlogse tijdsbeeld). Sneldek betonnen pannen hebben mij nooit aangestaan. En wat hoort nu op een mooi modern huis uit 2018 a 2019?

Ik heb een voorkeur voor leipannen; glad en strak.

dakpannen type leipan

Leipannen

Maar…. niet alle Ā pannen kunnen op alle dekhellingen. Mijn voorkeur voor een dakhelling van 30graden voor een ideale hoek voor de zonnepanelen matcht niet met leipannen. In een later stadium – wanneer de keuze echt moet worden gemaakt – zal ik mij eens goed laten informeren door deskundigen.

Hieronder een schematisch overzicht bij welke dakhelling welke pannen geschikt zijn. Leipannen dus geschikt van 90 tot 35 graden. šŸ™

 

Schema dakpannen en mogelijke hellingshoek