logo IkWoonZENIkWoonZEN is een site die ik net tegenkwam. ZEN staat voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw. En volgens de footnote een initiatief van het Lente-akkoord (Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en de minister van BZK).

Er is een link naar een FB-pagina met een paar berichten en vanaf februari 2017 niets meer. Twitter idem dito; 13 berichten en de laatste in januari. Niet heel erg actief meer dus. Maar bestaande informatie heeft ook wel wat; motivatie van toekomstige bouwers om zuinig te bouwen, of beter gezegd ‘Zeer Zuinig’ šŸ™‚ .

Welke informatie staat er dan op:

  • voorbeeldwoningen, bijvoorbeeld reeks coƶperatie-woningen in Zwolle, met een link naar een pagina bij RVO. Welk ander voorbeeld ik ook aanklik; ik zie alleen woningbouwverenigingen die hier het goede voorbeeld geven. Ook nuttig maar net een andere tak van sport.
  • Een mooie, gelikte site met ‘veelzeggende’ nietszeggende plaatjes
  • Bij een onderwerp als ‘duurzame techniek’ linkt de site door naar BewustNieuwbouw.nl, waar erg veel nuttige informatie staat over energiezuinige maatregelen
  • via die laatste kom ik op warmtepomp-info.nl , daarover later meer.

En dan houd de informatie wel een beetje op… het lijkt mij een mooi ‘voorportaal’, een mooie gevel voor reeds bestaande informatie op het internet.

Maarrrr… straks woon ook ik ZEN…