voordeur winkel gemeente Apeldoorn - KavelDe volgende stap (eh, het volgende mini-stapje) is gezet; we hebben het reserveringsgesprek gehad bij de Gemeente. Officieel wordt hiermee de reservering van de kavel definitief gemaakt. Met legitimatie hebben we onze gegevens doorgegeven.

Daarnaast was het vooral het verstrekken van informatie over de kavel en de omstandigheden. Naast de reeds bekende gegevens zoals notariskosten en ‘vier meter van de erfgrens bouwen’ en de stappen en mogelijke stappen tot aan de aankoop -van de kavel vielen me een paar dingen op:

  • Het bestemmingsplan stelt dat bijgebouwen 5 meter achter de gevel moeten starten. En nog wat andere regels. Echter…de wijk is ook nog eens vergunningsvrij bouwen. Mooi natuurlijk. Maar dat betekent dat we zelfs een bijgebouw 1 meter achter de gevel mogen starten. Oftewel allerlei regels kunnen worden overruled door ‘vergunningsvrij bouwen’.
  • Er zijn 22 kavels uitgegeven en 1 van de toekomstige eigenaren is gestart met een Facebook-pagina. Doormiddel van een eenmalige bcc-mail vanuit de gemeente zal op het kennisdelen en mogelijkheid tot kennismaken met elkaar (zonder tussenkomst verder van de gemeente) worden gegeven. Leuk!  En handig om goed met onze naaste buren af te spreken.
  • Ik kan deze site www.ecozonnewoning.nl ook aanmelden zodat de gemeente dit naar de rest van de kopers kan doorgeven. Kennisdeling staat immers hoog in het vaandel. Ik ga nog een begeleidend tekststukje schrijven.
  • Voor de afvoer van regenwater zullen we zelf moeten zorgen door middel van filtratie . Of natuurlijk opvangen en hergebruiken.
  • Ze doen behoorlijk goed aan verwachtingsmanagement; hoeveel zullen we kwijt zijn aan allerlei kosten zoals leges, notaris, warmtepomp, sonderingsonderzoek naar draagkracht. Ook schetsen ze de tijdlijn van ontwerpen en plannen en het indienen en uitvoeren van de omgevingsvergunning. En dat we na de koop binnen 26 weken moeten zijn gestart met bouwen. Iets om ook met de aannemer tzt af te spreken.
  • Mogelijk is de grond niet stevig genoeg voor een normale fundering en moet het huis op palen komen te staan.

Verder is het vooral; starten met plannen 🙂