We beginnen het dak met dertien balken schuin op het gebouwde frame. Als extraatje buiten het bouwplan om heb ik de balken ingezaagd bij de steunpunten zodat ze met meer oppervlakte op de balken van het frame drukken.

Ook boven het binnenhok komen de balken met extra planken en tussen de balken isolatie.

Frame met de dakbalken Plafond van het binnenhok

Dwars op de balken komen in de lengterichting platte planken en daar bovenop komt dan 6 bij 2½ meter OSB. Ik had net genoeg om het dak compleet te maken.

Rondom het dak, tegen de balken aan, komen verticale planken voor een mooie afbouw, geheel volgens het bouwplan natuurlijk.

planken op de dakbalken planken op de dakbalkendak van OSB-platenDak met planken ombouw

En dan is het tijd om het dak te bekleden. Van het eerdergebouwde prieel had ik nog een rol bitumen liggen. Samen met nieuwe rollen van de bouwmarkt wordt dit de onderlaag. Ik had eigenlijk net niet genoeg, dus ‘stiekum’ vertrouw ik op het uiteinde van de ren op de waterdichtheid van de toplaag.

Onderlaag bitumen op het dak

En dan de dakshingles. Ook hier had ik nog 1½ pak, ongeveer 3m² over van het prieel dus dat eerst gebruikt. Ze hebben een iets andere breedte-maat dan de nieuwe van de bouwmarkt, maar dat ziet geen mens vermoed ik.

Dakrand afgewerkt Shingles worden geplaatst Dak met shingles ligt er mooi bij