Veel sport- en avonduurtjes worden nu besteed aan de details van het ontwerp. We zoeken gevelstenen uit en bijhorende RAL-kleuren voor de kozijnen. Onze aannemer heeft helaas niet de beschikking over mooie 3D-tools dus knutselen we zelf wat met paint. En wat een keuze….  het is handig dat de architect ook snel bereikbaar is voor afstemming.

Tekening gevel noord met ingevulde gevelstenen en RAL-kleuren

Diverse varianten in één ontwerp uitproberen

En ook met de keuken zijn we fanatiek bezig. We zijn eerder al eens (uren) door de IKEA gelopen voor de mogelijkheden, nu heeft één normale keukenboer een ontwerp gemaakt en ook een mooi gedetailleerde offerte. Maar wat een prijzen. Dan wil ik toch nog wel even kijken naar een Duitse evenknie, al is dat ook weer uren werk. Voor wat moois moet je wat overhebben.

3D afbeelding keuken ontwerp

Impressie keuken 3D

Ik was ondertussen ook (hoognodig) begonnen aan een lichtplan; waar willen we welk licht? En waar vast en waar flexibel?  De meubels moeten ook nog eens kunnen wijzigen. Het is maar goed dat ik wel een ruimtelijk inzicht heb en wat lijntjes kan tekenen. Stapje voor stapje komen we er wel.

Getekende plattegrond woonkamer tbv lichtplan

 

En dan komt de technisch tekenaar van de aannemer ook met het elektra-plan; waar moeten welke wandcontactdozen, schakelaars, plafondpunten etc. Zelf voeg ik daar ook punten aan toe voor domotica (sensoren) en de eerste uitkomsten van het lichtplan.

Detail elektraplan keuken en bijkeuken

Tezamen denken we dus over elke centimeter weer drie keer na…