AutoCAD DWG tekening kavel28

Door er nog eens achteraan te gaan ben ik en achter de nieuwe facebook-pagina “Villahoeve fase 4” van een andere optant (kavel-optie-houder) gekomen. En….. dat ik de belangrijkste mail van Kavels+Panden heb gemist. Maar nu dan toch doorgestuurd gekregen..helemaal prima ­čÖé

Naast de aanwijzingen over bijkomende kosten (goed dat de gemeente ons voorbereid op de extra uitgaven zoals warmtepomp, hemelwater-infiltratie, fundering en leges) staat er ook een mooi maximaal tijdspad in, welke we hopelijk wel wat sneller zullen doen:

  • 1 dec 2017 – definitieve toekenning optie op de kavel (ook brief van gehad met prijs en voorwaarden)
  • 1 apr 2018 – Na vier maanden de mogelijkheid om optie te verlengen (tegen maandelijkse kosten)
  • 1 aug 2018 – Uiterst na verlenging van vier maanden tekenen en laten goedkeuren koopcontract
  • 1 feb 2019 – Binnen 6 maanden indienen van een omgevingsvergunning
  • mei 2019 – In 14 weken is de omgevingsvergunning onherroepelijk
  • juni 2019 – met door raad bekrachtigd koopcontract, definitieve omgevingsvergunning en financiering in orde binnen zes weken bij de notaris (dan pas? ja, dan pas)
  • nov 2019 – Binnen 26 weken na onherroepelijke omgevingsvergunning starten met de bouw.
  • jun 2021 – Binnen 2 jaar na de aankoop van grond moet de woning┬ágesticht zijn. (wanneer een woning een gestichte woning is is mij nog niet juridisch bekend, maar ik neem aan ‘lekker er in kunnen wonen’)

ik schrijf het een beetje samengevat op, de offici├źle┬áregels vergen meer tekst en voor minder uitleg vatbaar. En natuurlijk gaan we ons niet aan dit tijdspad houden maar wat sneller te werk. We rekenen zelf op 2 jaar dus per oktober/november 2019. Er is in ieder geval al ├ę├ęn maand van de vier voorbij met enkel wat ori├źnterende gesprekken en verzamelen van informatie.

Met de mail van de gemeente kwamen ook drie bijlages mee. 1) regels over het vergunningsvrij bouwen, 2) regels over de verplichte opvang/infiltratie van het hemelwater en 3) een DWG-bestand. Bij de beschrijving van de laatste staat dat dat is bedoeld voor de architect/aannemer om in AutoCAD te bewerken. Ik kan het niet laten om toch een DWG-viewer te zoeken en te installeren en daarmee ook dat bestand door te nemen. En kan kom je op heel leuke details. Bijna allemaal wel bekend. Maar ook eentje; (zie snapshot bovenaan dit bericht)m die groene puntjes en rondjes zijn toekomstige bomen!┬á Ik ga er maar vanuit dat het een indicatie is, bijvoorbeeld dat de verzonnen bomen in de straat aan ‘onze kant’ komen te staan en niet zo dat we geen inrit voor een brede auto kunnen hebben.

En nu…. nogmaals de kleine lettertjes doorlezen en contact zoeken met de buren…via deze site of via Facebook.┬á (en achter de reden aan van het niet rechtstreeks ontvangen mailtje)