Blij ben ik met de toezending van het inspiratieboek van PreSolid Home. Niet alleen een boek vol met huizen en nog veel meer varianten, ook een (indicatieve) prijslijst en een -beknopte- Technische Omschrijving.

Logo PresolidHome_logo

En dan vallen een paar dingen op;

  • de varianten van de standaard woningen zijn voor mij nagenoeg onherkenbaar als variant op de standaard; soms had ik moeite om te zien of een variant bij het ene type of bij het andere type hoort. Dat kan dus vanalles nog worden met veel keuze en variatie.
  • Ze geven aan; HR++ beglazing met K-waarde=1 (Rc=1m²K/W), de betonnen vloer heeft Rc=3,5 m²K/W, de totale buitenmuur Rc=4,5 m²K/W en het dak een Rc= 6,0 m²K/W. Al met al niet bijster vooroplopend in isolatie (want dit zijn de minimale eisen uit het bouwbesluit).
  • Standaard wordt een c.v.-ketel bijgeleverd (wij hebben geen gasaansluiting)
  • citaat: “Voor maatregelen om de EPC te verlagen naar de overheidseis van 0,4 wordt een aanvullende stelpost opgenomen”..eh,…. 1) liever had ik de standaard bouw op minimaal de overheidseisen, maar wellicht bedoelen ze dat ze met panelen wel daar aan komen. 2) wij willen een negatieve EPC en in ieder geval veeeel lager.

De eerste conclusie; isolatiewaarde van de huizen niet op een acceptabel niveau en het inspiratieboek geeft wel heel veel voorbeelden en aanleiding voor discussie/afstemming hoe de buitenkant/vorm van ons huis er uit zou kunnen gaan zien.

Ik kan er nog een belletje aan wagen hoe ze denken over Passieve Energieplus woningen zonder gasaansluiting maar heb geen hoge verwachtingen.